06 augusti 2009

A-league har startat

En favoritliga spelmässigt startade idag med att fjolårsmästarna Melbourne oväntat fick stryck av Central Coast. Imorgon spelar fjolårstvåorna Adelaide sin första match och jag har spel till den.
Intressant i ligan i år är att det är två nya lag och att Nth Queensland (ett av de nya) värvat Robbie Fowler.


Adelaide - Perth 1
Adeliade kom 2:a ifjol men är mina favoriter till att bli mästare denna säsong. Man har förstärkt bra, bl.a. med anfallaren Lloyd Owusu som är Brentfords bäste målskytt under modern tid och som ifjol spelade i Cheltenham och Brighton och gjorde 14 mål på 32 matcher. Han kommer bli enormt farlig för alla försvar i denna liga. Han har dock drabbats av svininfluensan och kommer inte spela. Första rapporterna sa att han skulle behöva vila till 4:e omgången men han har tillfrisknat snabbare och spelar troligen nästa vecka redan. En annan bra värvning är försvararen Mark Rudan med erfarenheter från ungdomslandslagen i Australien. Han kommer närmast från en sejour i Japan och i Vaduz (Liechtensteinlag från Schweiziska andraligan). Inte heller han kommer spela imorgon dock. Men det gör brassen Cristiano, som är en av ligans bästa anfallare.
perth å sin sida hade svårt ifjol. 1 vinst och en oavgjord på 11 matcher är svagt. Säsongen innan vann man bara 2 av 10 bortamatcher så det är klart vad som är deras svaghet. Man har handlat rejält med spelare i år men även tappat en del. Nya intressanta namn är landslagsanfallaren Sterjovski som ifjol spelade i Derby och Andy Todd, som även han har ett förflutet i Derby. Att perth tappat sin bäste försvarare försvagar dem bakåt trots en del fina värvningar. Dessutom har man en hel del skador i truppen precis som Adelaide. Lagen möttes under försäsongen och då vann Adelaide hemma med 1-0. Öht var Adelaides försäsong bättre då Perth hade enorma problem att göra mål i sina träningsmatcher.
2,00 finns på Adelaide och med tanke på deras hemmastyrka (8-2-1 ifjol) och Perths svaga bortaspel de senaste säsongerna,, samt att Perth inte vunnit på 6 senaste inbördes så tror jag inte på ännu en skräll i inledningsomgången.

Inga kommentarer: