21 augusti 2009

Lördagens spel

Följande spel har jag till lördagens fotboll och rugby.

Reading - Sheffield U 2
Fel favorit IMO, precis som jag skrev i topptipset. 2,85 är bra.

Bury - Grimsby 1
En bra bank. Grimsby är ett av seriens sämsta lag och har inlett med 3 förluster. Bury har inlett med 1 hemmaförlust som följdes upp av 2 bortavinster. Idag återkommer anfallarna Morrell och Bishop. Grimsby saknar 3 av sina anfallare i truppen men frågan är om mer än en av dem är ordinarie. Nye målvakten Colgan är skadad. Detta är en match mellan ett Grimsby som kommer kriga för sin existens i ligasystemet och ett Bury som kommer slåss om uppflyttning. Klasskillnad och skadorna gör att Bury är en bra banker till 1,60.

Falkirk - Hibernian 2
Hibs ineldde med seger mot St Mirren med 2-1. Man var 1 man mer i nästan hela matchen sedan StM fick en man utvisad efter 17 minuter. Falkrik förlorade med 1-4 borta mot Rangers och det är inte mycket att säga om. Hibs tror jag har en bra chans att slåss om Europaplatser i år medan Falkirk får det tuffare. Båda lagen saknar folk idag och det är inte det som kommer fälla avgörandet. Hibs är bättre och har 7 raka utan förlust i inbördes möten. 2,60 är riktigt bra.

Central Coast - Sydney över 2,5 mål
Derby som på senaste tiden gett många mål. Fjolårets 3 möten blev 2-3 och 2-1 här och 3-3 med Sydney som hemmalag. Året innan spelade man 3-2 hos Sydney och 4-5 här. Totalt 28 mål på 5 matcher alltså. Båda lagen är obesegrade efter 2 matcher och i stort sett skadefria. Det finns inget som talar för att det skulle bli en mindre öppen match imorgon och kanske får vi även se röda kort. I fjolårets 3 möten visades röda kortet 3 ggr totalt. Överspelet borde vara favoritspelet men flera bookies ger 2,00 på det och även 1,95 är fullt spelbart på detta.


Rugby:
Celtic - Leeds 2(-40)
De flesta bookies erbjuder inget annat än handikapplir på denna match. Ladbrokes har Leeds som rak vinanre till 1,00! Så utgången av matchen är klar. Leeds jagar förstaplatsen och kan överta den trots St Helens vinst på fredagen. Men det som gör att denna match är säker är att Celtic saknar 6 ordinarie Australiensare som råkat ut för Visastrul. Dessutom har man en diger skadelista och man spelar med flera ungdomar som är något år ifrån att egentligen platsa i Super League. Leeds krossade castleford senast då man gjorde 76 poäng. Jag tror man gör något liknande idag och vinner med 50-60 poäng. Därför kan ni även spela lite högre handikapp som vissa bookies erbjuder. Linan ökar hela tiden och det är förståeligt. Leeds kommer gå för fullt och detta känns som ett riktigt, riktigt bra spel.

Inga kommentarer: