16 juni 2008

EM-sammanfattning dag 10

Det blev två ganska tråkiga och ospännande matcher idag. Intressant att så många kvalgruppsvinnare missar kvarten; Grekland, Polen, Tjeckien. Dessutom ligger både Rumänien och Italien illa till.

Tyskland - Gör som vanligt inte mer än de behöver i gruppspelet. Imponerar inte det minsta idag och det känns som kvaliteten i Grupp A och B var alldeles för låg för att EM ska bli riktigt roligt. Utnyttjar som vanligt misstag hos motståndarna och i cupspel är det alltid bra. Öppen match mot portugal att vänta.

Österrike - Hade chansen i början av matchen. Kunde väl fått straff efter dryga kvarten och var värda åtminstone ett X idag. Räcker inte till mot de bästa och värdländerna i år var de allra sämsta någonsin. Kommer dröja innan Österrike tar sig till VM eller EM av egen kraft.

Kroatien - Hade inget att spela för men gav allt ändå. Spelar inte bra men lyckas skapa många chanser. Kunde fått svårt mot Turkarna i kvarten om inte Turkiets målvakt vore avstängd. Nu ska de mala ner dem och vinna med något mål.

Polen - Vilket bottennapp. De startade dåligt och kom igång först i slutet av första halvlek. Verkligen en svag kvalgruppsvinnare som inte hade i EM att göra. Tror inte de hade fixat avancemang ens om Österrike inte fått straff i förra matchen. Skapade inga riktigt bra chanser utan var närmast på skott utifrån.

1 kommentar:

Anonym sa...

vad snackar du om vadå rumänien ligger illa till?