04 juni 2008

Tennisonsdag

Syrien var enda vinsten i förrgår. Iran fick bara 0-0. I halvtid pratade jag med ägaren till kiosken på torget där jag bor. han är från Iran och såg matchen live på en liten TV. Han sa (I halvtid) att det skulle bli 0-0 och att det var en typisk 0-0 match. Han hade rätt, tyvärr.


Idag har jag två tennistips från Paris.

Federer - Gonzalez 1 (3-1)
Federer har 10-1 i inbördes men förlusten kom i senaste mötet. Även om Federer släppt få set så är det ofta jämna set som vinns med ett break mer av Federer då dessa spelar. Federer har inte riktigt imponerat i Paris men nu är det kvartsfinal och han kommer spela bättre. Jag är dock inne på att Gonzalez har sitt självförtoroende på topp och lyckas ta ett set. 4,00 ger detta och det känns som ett överodds.


Safina - Dementieva 2
Safina har 3-2 i inbördes och har vunnit alla på grus. I förra omgången slog hon ut Sharapova. Vansinnigt då att spela emot!? Nej, Dementieva har enl. rapporter spelat bra och ofta då någon skräller mot världsettan så tar det på krafterna (både spelet och känslan efter vinsten) och spelet blir sämre i nästa runda. Hon slog ut Sharapova i 4:e omgången även i fjol och åkte sedan på enkel förlust mot Kuznetsova i kvarten. Upprepning idag. Senaste omgången gör även att Safina blivit för stor favorit och Dementieva till 2,40 känns bra!

Inga kommentarer: