11 juni 2008

EM-sammanfattning dag 5

TURKIET VANN!! och det sena målet innebar att överspelet också satt :)
Portugal slog Tjeckien och tyvärr fick Ronaldo göra mål. Nu fr Simao pytsa 2 ggr :)


Mina kommentarer:

Tjeckien - Fortfarande stela men klart bättre än i första matchen. Var värda 2-2 och förlusten var knappare än siffrorna. Bör vinna mot Turkarna i sista matchen om de spelar på det stabila sätt de brukar göra.

Portugal - Kommer skrivas upp rejält efter segern. Visst var även de bättre än senast men vinstsiffrorna är glädjesiffror. Har nu vunnit gruppen och kan vila folk i sista matchen som blir totalt ointressant eftersom Schweiz är utslagna.

Schweiz - Försökte men lyckades inte då regnet slutade. I regnet är skicklighet mindre väsentligt och så fort det slutade var de utspelade av Turkiet som borde vunnit med större siffror. Bara äran kvar att spela om.

Turkiet - Vilken kämpamatch. Vinstmålet i slutet gjorde att man nu ligger helt lika med Tjeckien och den matchen blir spännande. Spelmässigt inte perfekta men kämpar på och har en del bra kvalitéer.




Intressant att Tjeckien och Turkiet har 3 poäng och 2-3 i målskillnad. Kryss i matchen och Tjeckien går vidare pga bättre FIFA-koefficient. Så Turkarna måste vinna den matchen.

Scolari blev Chelseas nye manager. mycket snack om det de senaste dagarna och idag blev det officiellt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

tack för dagens tips!

Är du helt säker på reglerna för vem som går vidare från gruppen?
Var kan man hitta dem?
Hos BF står "tjeckien att gå vidare" i 1,67 vilket ju i så fall är jättehögt!

Anonym sa...

Aftonbladet skriver att det blir straffar vid oavgjort.

Mårten sa...

Aftonbladet har rätt. Missade en sak i reglerna och det är när lagen som hamnar på smma poäng och liknande möts i sista matchen så blir det straffar.