13 juni 2008

EM-sammanfattning dag 7

Jag skrev att X2 också var spelbart på Rumänien, varför lydde jag inte det rådet själv? Men de borde vunnit med tanke på straffen. Extra bittert för mig som hade Mutu som sista målskytt.


Mina kommentarer till dagens matcher:

Rumänien - Mycket bättre denna gång och borde vunnit med tanke på straffen som de fick. Var de värda segern då? nja, jag tycker oavgjort var helt rättvist och till viss del kändes det som om Rumänien gamblade med att Holland skull vinna och att X därmed kan räcka genom att få en gratisvinst i sista matchen. Man spelade bra idag och IMO var man bättre än Italien. Stort avbräck i nästa match är att försvarsklippan Goian är avstängd efter 2 gula kort.

Italien - Något funkar inte. Man är inget lag och det får nog förbundskaptenen ta på sig. Långt mellan lagdelarna och inget bra samarbete i försvaret. Hade ett mål tveksamt bortdömt idag. Fick en snabb kvittering på Rumäniens ledningsmål genom det klassiska sättet att det lag som nyss gjort mål tappar koncentrationen i tron att allt fixar sig. Utan Buffon hade man varit chanslösa men det var mer tur att han tog straffen. Blir en tuff avslutning mot Frankrike.

Holland - Återigen en bländande anfallsfotboll. Men defensivt visade de återigen upp lite svagheter. Svagheter som Frankrike inte riktigt lyckades utnyttja. Frågan är om de svagheterna gör att Holland återigen imploderar innan finalen trots den fina fotbollen i inledningen av EM!?
Har vunnit gruppen och lär vila folk inför Rumänienmatchen. Först och främst kommer de två med varningar (Ooijer och De Jong) med all säkerhet att vilas då varningar nollas först efter kvarten. Även en del andra kommer troligen att vilas då man inte behöver bry sig. Kanske tar man in Stekelenburg i målet så han får känna på EM-spel. Han är ju trots allt nästa landslagsmålvakt då 37-årige Van der Saar lär sluta i landslaget efter EM. Stekelenburg är 25 och har framtiden framför sig. Italien och Frankrike lär knorra om Holland kör med B-uppställning men varför ska Holland bry sig?

Frankrike - Visade studtals upp bra spel. Men liksom med Italien är något fel. man är väldigt ineffektiva framåt igen och bakåt präglas spelet av stor osäkerhet. Komemr få svårt mot Italien då de måste vinna den matchen, men vinner Rumänien är ju den matchen oväsentlig iofs. Känns som jag kommer få rätt och att detta är EM:s flopplag.





Intressant i sista omgången; Om Italien och Frankrike spelar 0-0 går Rumänien vidare med förlust på mindre än 3 mål. Alla andra oavgjorda resultat gör attitalien går vidare vid Rumänienförlust. Ha det i åtanke ifall Holland nu (mot förmodan) satsar i sista matchen och leder klart. Italien kan då vara nöjda med kryss.
(Detta beror på att inbördesmöten räknas först som särskiljare. Med 3 lag på 2 poäng räknas inbördes möte = alla lag har 2 poäng i de inbördesmötena, sedan räkans målskillnaden = 0 och efter det flest gjorda i inbördesmöten. Rumänien och Italien har gjort 1 inbördes mål var medan Frankrike gjort 0. Det innebär att Frankrike aldrig kan komma före Italien om 3 lag hamnar på 2 poäng. Om det blir 0-0 i Frankrike - Italien och Rumänien förlorar så hamnar Italien och Rumänien lika i inbördesmöten (2 poäng, 1-1 i mål). Då avgör totala målskillnaden i gruppmatcherna och Italein har då -3, vilket innebär att en förlust med mindre än 3 mål räcker för Rumänien. Skulle Italien spela 0-0 och Rumänien förlora med 0-3 så går Italien vidare på bättre koefficient från de två senaste turneringarna. Klurigt och krångligt, jag vet)

Inga kommentarer: