16 juni 2008

EM-sammanfattning dag 9

Kort sammanfattning då jag såg båda matcherna samtidigt :)

Tjeckien - Gjorde kardinalfelet att tro att var klart vid 2-0. Anfall är bästa försvar och man skulle fortsatt som tidigare i matchen. Cechs tabbe vid 2-2 sänkte dem och det är synd att en så bra målvakt tabbar sig vid just fel tillfälle.

Turkiet - Överraskar stort igen med en glad anfallsfotboll. Dock så är man försvarsmässigt fulla av brister och värre blir det i kvarten. 2 av lagets absolut viktigaste är borta i kvarten och jag tror inte man slår Kroatien, trots att kroatien är ett svagt lag. Utan Volkan Demirel i målet är man flera klasser sämre och det blir extremt svårt för dem. De måste dock fortsätta med sitt eget spel och med tanke på att Kroaterna hittills varit lite sega så har man lite skrällchans igen.

Portugal - Många icke-ordinarie i startelvan igår. Men även om de skapade chanser så var det ingen som visade upp något exceptionellt bra och bakom de bästa spelarna är laget klart sämre. Får de möta Tyskland i kvarten så lär det bli svårt för dem.

Schweiz - Gjorde en bra insats i en betydelselös match. Med lite mer tur och Frei hel så kunde man skrällt i andra matcher också. Hade lite otur i denna turnering.

Inga kommentarer: