10 juni 2008

EM sammanfattning dag 3

Inga rätt på spelet igår men en hel del intressant fanns i matcherna.
Först var det en bedövande tråkig match mellan 2 lag som missförstått begreppet "Dödens grupp" och trodde deras mål var att få oss tittare att dö av tristess. Ett lag ville inte medan det andra inte kunde.
Sedan blev det EM:s bästa match. Åtminstone första halvlek i Holland - italien var mycket bra.


Mina kommentarer till lagen igår:

Rumänien - Verkade inte vilja vinna igår. Var tidigt nöja med 0-0. Visade ändå kvalitéer som gör att varken Italien eller Holland går helt säkra. Då man möter ett Italien som i princip ä piskade att vinna i nästa runda så kanske deras spel fungerar bättre!?

Frankrike - Jag har inte sett så mycket kvalitet spela så dåligt sedan Frankrike i VM 2002. Då fick man 1 poäng i gruppen och gjorde 0 mål. Stor risk fr upprepning om man inte skärper spelet. Jag misstänkte att frankrike skulle bli turneringens flopp och om inte Italien stjäl den titeln så känns den vikt för Frankrike efter gårdagens match. tråkigt, fantasilöst och konstigt agerande av managern.

Holland - var det mästarna vi såg? De spelade som mästare iaf och spelade totalt ut Italien. Men det kanske är som vanligt?! Holland spelar bländande i inledningen av turneringar men orkar sedan inte ända fram. Känns bra på alla positioner och även defensivt, där de kritiserats innan EM, var de stabila. Nu måste vi dock inse att Italien var riktigt svaga igår. Inte säkert att man får det lika lätt framöver.

Italien - Oj, så Cannavaro saknades igår. Vilket uselt försvarsspel. Buffon räddade Italien från tennissiffror i baken. Hur ska man kunna ändra detta inför mötet med Rumänien? Då måste dessutom Italien vara offensiva då vinst troligen är det enda som gäller, förlust och man är ute ur turneringen och kryss är även det riskabelt med tanke på att man inte kommer ha resultat att gå på i andra rundan. Skärper man sig inte defensivt samtidigt som Rumänien satsar så offensivt som de gjorde i flera matcher i kvalet så tror jag Italien åker ur redan efter 2:a omgången i gruppspelet.


Övriga kommentarer:
Fröjdfeldt stod för en mycket bra insats igår. Den första domaren som inte går på alla divors filmningar och då han tillät lite hårdare spel så blev det högt tempo i matchen. Målet var också, precis som alla domarexperter säger, helt korrekt.

Återigen kändes det som fler felpassningar, åtminstone i första matchen. Har de samma bollar i Schweiz som i österrike egentligen?

Jag hörde igår om UEFA:s ändrade sätt att räkna lagens värde inför lottningar framöver, allt för att slippa "dödens grupper" så kommer enbart matcher med värde räknas in (Kval, EM, VM) och inga träningsmatcher. Konstigt att Platini kom fram till det beslutet just efter lottningen till den turneringe som hans landslag hamnade i en dödens grupp. Som de flesta andra ledare inom världsfotbollen så tar han hand om sina egna intressen. men så som Frankrike spelade igår så kan de halka långt ner i rankingen till framtida turneringar ändå :)

Inga kommentarer: