09 juni 2008

Svensk dubbel

Jag inleder med 2 Superettanspel och återkommer med EM-tips senare under eftermiddagen.


Bunkeflo - Enköping 2
ESK vann på ett bra sätt i bottenmötet med Jönköping senast (4-1) och kan vara på gång. Stämningen verkar iaf bra i truppen.
Bunkeflo ligger ovanför i tabellen men det är jämnt i botten. De har 4 raka utan förlust och det är imponerande att de slagit Häcken hemma. Men skadebekymren är fortfarande stora och bara 12 man finns tillgängliga i truppen vilket innebär juniorer på bänken igen. Båda lagen har en spelare avstängd.
ESK står i för höga odds. 3,50 och mer finns (Sv. Spel har bl.a. 3,60) och det är för högt och bör spelas.


Jönköping - BP 2
Jönköping är ojämna och spelar alldeles för mycket oavgjort. En seger denna säsong (hemma mot svaga Qviding) imponerar inte. Mot Enköping var man utan chans senast och man är helt enkelt inte ett bra lag. Idag har man dessutom 2 man avstängda, bl.a lagkaptenen Christer Persson. BP gör som så många andra lag som överraskande nått Allsvenskan för att direkt åka ur. Man misslyckas även säsongen efter. Det hände rvarje år pga steget till högsta serien är för stort. Enköping, Assyriska, Öster (tidigare även Gais och Kalmar) har alla misslyckats säsongen (eller säsongerna) efter en allsvensk sejour och åkt ur serien under Allsvenskan. BP visade dock senast mot Sirius att man har en hel del kvalitéer och kanske vänder det nu!? Jönköping med sina avbräck känns iaf som perfekt motstånd för BP just nu och allt över 2,30 på 2:an kan spelas.

Inga kommentarer: