09 juni 2008

EM-sammanfattning dag 2

Ett EM-spel satt igår.
Tyskarna gjorde mål inom första 30 minutrarna.
Polen lyckades dock inte näta även om de kanske borde. Kroatien fick en hårt dömd straff annars vete 17 om de hade gjort mål.
I Svenska matcherna vann Hammarby TTF och Smedby medan Hudiksvall spelade en målrik match. De låg under 0-2, vände till 2-2 för att sedan direkt släppa in 2-3 och till slut kvittera i sista minuten. Så 2 av 3 satt där bara.


Mina kommentarer till lagen igår:

Kroatien - Vissa stunder spelade de bra för att i nästa stund vara usla. Hade varit kul att se hur de skulle klarat sig utan den tidiga straffen. Som tidigare sagt så är det svårt att bedöma lag på första matchen men Kroatien kommer få det rejält svårt mot bättre lag än Österrike.

Österrike - Inte så dåliga som de utmålats. Men de mötte iofs ett riktigt svagt Kroatien. Liksom de flesta av de sämre lagen så känns man väldigt tveksamma offensivt runt straffområdet. Kommer säkert komma med bra självförtroende till Polenmatchen men jag tror deras poängchans i EM försvann iom förlusten igår.

Tyskland - Som vanligt effektiva. Utnyttjade misstag i polska försvaret och hade tur vid 2-0 målet. Ändå kändes segern stabil. Tyskarna spelar som de brukar. De lär gå obesegrade genom gruppen om de spelar som igår. Men, försvarsmässigt blev de inte 100% prövade igår, ändå kändes det lite instabilt bakåt. Av de förmodade topplagen i EM så har de den klart sämsta målvakten i Lehman och i övrigt är backlinjen lite stel och fantasilös, precis som det brukar vara i Tyskland.

Polen - Överraskade lite. De vann förvisso sin kvalfrupp före Portugal men rapporterna inför EM pekade mot att de skulle vara svaga. Jag tyckte de stod emot bra. Kanske fungerade inte taktiken mot Tyskland men mot svagare lagen i gruppen så lär de lyckas bättre och Polen är nu mitt tips att komma 2:a i gruppen. Smäller de in ett par mål mot Österrike medan Kroaterna förlorar mot Tyskland så går Polen vidare. Återigen en bra polsk målvakt, de är duktiga på att få fram sådana.


Andra refelktioner:
Mindre markanta felpassningar i gårdagens matcher. Kanske lättare spela boll i Österrike än i Schweiz?! Dock sker fortfarande många felbedömningar av spelarna och målvakterna så det måste utnyttjas genom många skott mm.

Pontus Kåmark är nog den sämsta svenska bisittaren sedan Svennis (som jag som tur var missade 1994 då jag satt i Australien och såg VM istället). Inte bara det att han är urbota tråkig, han kommer med så många felbedömningar av situationerna också.

Inga kommentarer: