05 september 2009

Barnet fixade helgstålar

Barnet vann till finfint odds igår :)
Och trots förlust för leyton O. så blev det en fins fredagsvinst :)

Tidigt lördag morgon har jag två spel i A-league i Australien. Senare kommer topptips, kvalspel och rugby. Även hästspel från England och USA kommer under lördagen. Fullspäckat alltså :)


Gold Coast - Sydney 2
Toppmöte. GC är poplaget i A-league i år men senast syntes det hur sårbara de är. Defensivt hade man stora problem med Newcastle och samma sak kan hända idag då man möter obesegrade serieledarna Sydney. Sydney är enormt effektiva och med seriens (hittills) bästa defensiv finns all anledning att tro på att de kan stoppa GC. Tyvärr saknar Sydney mittfältaren McFlynn och inte heller tänkta ersättaren Muisialik kunde resa med laget. Bäste målskytten Aloisi, som hittat ny energi och spelar den bästa fotboll han gjort sedan han återvände till Australien efter åren i Europa, kommer troligen spela trots att han ansågs osäker tidigare i veckan och det gör enormt mycket. Utan honom är man mycket tunnare framåt.
Gold Coast saknar sin viktigaste spelare då mittfältaren Jason Culina är på landslagsuppdrag. Han är stommen i laget och är den som sett till att Smeltz kunnat göra så många mål. Culina kommer saknas rejält. Smelz var riktigt dålig mot Newcastle senast och frågan är om han är på väg ur form eller om det var Newcastles spel som gjorde att GC inte kunde spela den anfallsfotboll de gjort i de första matcherna. Mot Sydney kommer det bli ännu tuffare att få till den anfallande spelstil man vill ha då Sydney kommer utnyttja de svagheter som finns i ett försvar där spelarna gärna följer med i anfallen och jag tror GC åker på sin andra förlust.
Sydney till 3,10 känns bra.


Nth Queensland - Brisbane - över 2,5 mål
NQ tog äntligen sina första poäng senast. Man har i de båda senaste (Mot Melbourne 0-1 och Adelaide 3-3) varit det bättre laget och poängskörden borde varit högre. Man spelar i sina bästa stunder riktigt bra och Fowler verkar äntligen ha funnit sig tillrätta och börjat göra mål. Han går under smeknamnet "God" i Australien :)
Brisbane vann sin första match senast men även de har färre poäng än vad de varit värda. Man har drabbats av ett stort avbräckmittfältaren Mckay blir borta i upp till 2 månader. Han är en av de viktiga kuggarna i laget.
Båda lagen gör mål och NQ har hittills haft stora luckor bakåt. Det bäddar för en underhållande och målrik match och spelet på över 2,5 lockar. Jag tror det t.o.m. kan bli 4-5 mål i matchen och skulle inte förvånas om NQ vinner.

Inga kommentarer: