13 september 2009

US Open

Topptipset igår var ingen succé. Dessutom började Blackburn ösa in mål.

Men.. Manchester C vann till kanonodds :)
och även i Skottland är traditionens makt stor då Celtic bara fick X mot Dundee U. Handikappspelet satt alltså klart.
Raith tappade sin ledning i slutet av matchen då de fick en man utvisad (vilket även Partick hade fått tidigare).


Idag är det semifinaler i Us-Open (om vädret tillåter) och jag har småspel i båda.

Nadal - Del Potro 2 (1-3)
Jag har långt tidigare i bloggen påstått att Del Potro kommer bli nummer 1 i världen någongång och idag tar han ett kliv dit genom att slå ut Nadal. Inbördes står det 4-2 till Nadal men i år har de mötts 3 gånger på HC och Del Potro har vunnit de två senaste. Nadal vann mot Gonzalez väldigt enkelt då matchen återupptogs ett par dagar efter att den inleddes. Så han är inte så slut som jag hade hoppats men väntan mm är ändå jobbig jämfört med Del Potro som vilat ett par dagar. Dessutom tycker jag att Del Potro spelat bättre än Nadal och jag tror han t.o.m. kan vinna hela turneringen. 2,25 finns och det är bra. Jag testar även en liten peng på 3-1 vinst till DP, odds från 5,00.

Federer - Djokovic 3-1
Här vinner Federer, inget snack om saken. Han har 8-4 i inbördes. I år har de mötts 3 ggr och på HC står det då 1-1. De möttes i cincinnattifinalen senast och då vann Federer enkelt. Dessutom har de mötts 2 år i rad i US Open. 3-1 till Federer i semin ifjol och 3-0 i finalen 2007.
Att spela Federer till 1,20 lockar inte även om han vinner. Jag väljer istället att spela vinst med 3-1. Han har slappat av lite i minst 1 set i alla matcher. Mot Söderling hade han säkra 2-0 innan han förlorade i tiebreak och i de två första matcherna, som han vann 3-0, slappade han till och vann sista med bara 7-5 trots riktigt svagt motstånd. Jag har en känsla av att det kan bli detsamma idag. Han tappar antingen första och vänder eller 3:e set efter en klar 2-0 ledning. 3,30 och däromkring är helt Ok på 3-1.


Så lite fotboll:

Hamilton - Hibs 2
Hamilton har inlett rejält svagt med 3 raka förluster och det verkar som om steget från Div 1 till SPL alltid är för högt. Hibs inledde med 2 segrar innan 0-1 hemma mot Celtic. Hibs tippas som bästa laget efter Rangers och Celtic och mot svaga Hamilton, med 1-10 i målskillnad varav målet de fick var ett sent tröstmål mot Rangers, ska det bli enkel seger. 2,00 känns som ett av helgens bättre spel.

Birmingham - Aston V 2
Brum har haft det svårt i inledningen av PL. Enda vinsten är hemma mot Pompey då de vann på en straff i 92:a minuten. Därutöver har man förlorat knappt borta mot Man U och Spurs och bara fått 0-0 hemma mot Stoke. AV inledde svagt med förlust mot Wigan. Men sedan dess har de slagit Liverpool borta och Fulham hemma och man verkar på gång. Man åkte snöpligt ur Europa League-kvalet och har nu bara PL att satsa på.
Båda lagen har en del spelare borta men AV känns klart starkare och har ett starkt anfallsspel som Brum inte kommer uppskatta. 2,15 på AV är riktigt bra. Detta har möjligheten att bli ett fult derby där Brum med stor sannolikhet behöver spela hårt i försvaret för att inte släppa in mål. Så spel på rött kort lockar också.

Inga kommentarer: