05 september 2009

VM-kval del 1

Här tänkte jag gå igenom en del tankar utanför kvalet i Europa.

Bahrain - Saudi 2
Kvalmatch om vem som ska få spela en avgörande kvalmatch mot Nya Zeeland om en plats i VM 2010. Bahrain kom 3:a i sin kvalgrupp efter Australien och Japan och Saudi kom 3:a i sin efter de båda Koreorna. Saudi borde redan ha säkrat en plats i VM men spelade bara 0-0 i sista matchen mot Nordkorea, som nu gick vidare på samma poäng som Saudi hade. Bahrains kom 3:A i sin grupp mest på att Quatar och Uzbekistan var riktigt svaga. Bahrain tog inga poäng mot de två lagen (japan och Australien) som gick vidare.
Bahrain har vänskaspspelat bl.a. mot Kenya och Iran och vunnit dessa matcher. Saudi träninsspelade förra veckan mot Malaysia, en match som stod dem dyrt då anfallaren Hazizi skadades.
Saudi brukar dock ha lätt för Bahrain och jag tycker att man är det starkare laget. Målet idag är att inte förlora och samtidigt göra mål. Jag tror man vinner och 2,75 är helt OK.


Gabon - Kamerun 1
En match som skulle ha spelats i juni men ställdes in då Gabons president dog. Gabon har inlett kvalet med 2 segrar och säkrar vid vinst en plats i afrikanska mästerskapen (som VM-kvalet även är kval till). Kamerun har bara 1 poäng efter 2 matcher och har ännu inte gjort mål i denna del av kvalet. Här tycker jag att Kamerun är för stora favoriter. Man är desperata efter en vinst då en förlust gör att man ligger 8 poäng efter Gabon med 3 matcher kvar. Alain Giresse har visat sig vara en smart förbundskapten och jag är inne på att Gabon skräller sig till VM. Seger idag ger runt 3,40 och det är spelvärt IMO.

Peru - Uruguay 2
Urugauay trivs i Lima och har bara 1 förlust på de 6 senaste här. I detta kval är dessutom Peru svagare än de varit på länge. Peru inledde hemmakvalet bra med poäng mot Paraguay, Argentina och Brasilien samt en vinst mot svaga Venezuela. Men i de senaste 2 hemma har man förlorat mot Chile och Ecuador och man är helt borta från VM. Uruguay har fortfarande en chans på VM och kanske framförallt kvalplatsen. Forlan är avstängd men man har fler bra spelare i truppen och ska vinna. 1,90 är bra.

Inga kommentarer: