03 januari 2009

Lördagens bästa spel.

Idag har jag en del tips i England, Topptipstips och dagliga hund- och hästspel. I England är det FA-cupomgång och då alla topplag inte längre spelar med bästa lagen så kan det vara svårtippat. I Skottland finns redan en del inställda matcher och många fler riskerar att bli inställda pga frusna planer så jag skippar helt skotska spel idag eftersom besked kan komma efter lunch i vissa fall.


Portsmouth - Bristol C 2
Som regerande mästare borde Pompey vara mer intresserade av cupen än de är. De har förvisso en hel del viktiga spelare skadade men ställer även över en del. Harry Redknapp brukade alltid satsa på cupen och spela med bra lag, vilket resulterade i en UEFA-cupplats som cupvinanre ifjol. Tony Adams är inte lika intresserad och dessutom inte lika kapabel som manager öht.
De som saknas i Pompey är bl.a. Defoe, Johnson, Richard Hughes mfl. Troligen spelar Peter Crouch ensam på topp och det förstår vi kommer leda till enbart inägg och ingte bra spel.
Pompey har usel form. På senaste 7 har man bara lyckats slå ett omotiverat och b-betonat Heerenveen i UEFA-cupen.
Britsol C har inga större bekymmer med skador idag. Man är inget bra cuplag men var nära att nå PL ifjol istället för Hull, så kvalitet fins. Efter 8 raka utan vinst har man nu vunnit 2 raka på mycket bra sätt. Först 4-2 borta mot Watford och därefter 1-0 hemma mot Crystal Palace, som kom till Bristol som laget i England med bäst form.
Här tror jag på cupskräll till fina odds. Bristol är inte mycket sämre än Pompey för dagen och man satsar mer på cupen. 5,50 upp till 6,00 finns och det är mycket bra odds! X2 kan vara spelvärt också om ni vill.


Histon - Swansea 2
Här kommer det inte att skrälla. Histon har skrällt klart iom segern över Leeds i förra omgången. Formen har dalat sedan dess med bara 2 segrar på de 6 matcher man spelat sedan Leedsskrällen. Idag har man dessutom en del skadebekymmer.
Swansea har ingen tur i FA-cuplottningen. På de senaste 13 matcherna de spelat så är detta 12:e bortamatchen. Otroligt nog så har man 8 (!!) raka kryss i ligaspelet. Man är helt klart svårslagna och en mycket bra nykomling i Championship som borde ligga högre i tabellen om de haft mer tur. Idag har man inga nya skador och jag tror man vinner enkelt. 1,70 är ett bra spel!



TOPPTIPSET:

1. Hull - Newcastle 41-30-29
Hull kommer vila en del spelare och Newcastle har en hel del skador. Hull har usel form och ligan prioriteras. Newcastle har 2 raka förluster efter att ha spelat 6 raka utan förlust. Senast spelades man ut totalt av Liverpool men här mot Hull blir det en helt annan typ av match och Newcastle är mina favoriter. Jag skulle vilja helgardera men spelar enbart X2 då helgarderingarna behövs längre ner på kupongen.

2. Birmingham - Wolves 40-33-27
Topplagen i Championship. Båda lagen satsar på ligan och vill upp till PL men spelar ändå med bra lag idag. Wolves ställer över ett par spelare och det avgör mitt spel. 3 av de 4 senaste mellan dessa har slutat med X och oavgjort ligger nära idag också.

3. Cardiff - Reading 39-32-29
Dessa möttes i ligan nyligen och Cardiff var värda en seger men Readings målvakt kvittterade långt in på övertid. Cardiff gick till final ifjol och kommer satsa på cupen även i år. Bäste målskytten McCormack är tillbaka idag. Reading har, liksom Cardiff, 8 raka i ligan utan förlust men har inte imponerat i sina två senaste. Cardiff känns bättre för dagen och 1X räcker långt.

4. Leicester - Crystal P 43-29-28
Här är jag lite besviken på streckningen. Jag hade hoppats att CP skulle bli favoriter då jag tror att Leicester kan vinna. Man har toppform och är bra hemma. CP har dock spelat riktigt bra på sistone och då Leicester troligen saknar sin bäste målskytt, Fryatt, så helgarderar jag snabbt.

5. Portsmouth - Bristol C 74-17-9
Se ovan. Jag tror på skräll och spelar X2.

6. Sheffield W - Fulham 23-30-47
Bortasvaga Fulham är för stora favoriter. SW är hemmastarka bara 2 förluster och 7 insläppta på 13 hemmamatcher gör att värdet på dem är riktigt bra. Fulham har en del skdaor och är utan bortavinst i ligan och har bara gjort 2 bortamål på 9 matcher.

7. Macclesfield - Everton 7-13-80
Bra favorit. Everton har bortaraden 7-1-2 i PL och ställer upp med starkt lag idag. Macclesfield ligger mitt i tabellen i League 2 och gör för få mål, vilket resulterat i en målskillnad på -18 i ligan. Ovanligt högt med tanke på placeringen. Everton stora favoriter men de ska hålla och bankas.

8. Sunderland - Bolton 44-29-27
Förutom 0-3 senast mot Everton så har Sunderlnad gjort bra ifrån sig efter att de sparkade Keane. Bolton har förlorat 4 av de 5 senaste och har en del skadebekymmer idag. Bolton vann här i november i ligan men Sunderland är bättre idag än då och jag singlar dem idag.


Systemet på 144 rader:

X2
1X
1X
1X2
X2
1X2
2
1



Hästspel:
Gårdagens resultat: 1:a (2,00)
Satta spel 1/2 (totalodds: 2,00)

Lördagens tips:
Sandown 2.40 - Dee Ee Williams

(vill även ge tips på Helium i 1.35-loppet på samma bana)


Hundspel:
Gårdagens resultat: 4:a
Satta spel 0/2

Lördagens tips:
Belle Vue 10.05 - 4-Rhoden Roxy


Vinst på hästarna igår. Hästen vann enkelt till OK favoritodds.
Otur på hundspelet. Hunden i box 1 ströks och tyvärr för oss var detta et tlopp där man slängde in en reserv. Jag förstår dock inte varför man slängde in just den reserven. Det var ett A2-lopp och denna hund sprang ett svagt lopp i A4 i loppet innan. Dessutom är det en midhund som för första gången startade från box 1. Självklart sprang den åt höger i starten och frstörde alla chanser för mitt spel då de krockade. Bookies på banan märkte denna ändring och fattade vartåt det lutade. Mitt spel var favorit från början men gick raskt upp i odds efter att reservhunden blivit klar. Synd, men det är bara att ta nya tag.

Inga kommentarer: