24 januari 2009

Lördagens bästa spel

Inte så många spel idag. Det har varit svårt att hitta riktigt bra spel. Inleder med Topptipset mm. Risk för låg utdelning igen på topptipset med några riktigt stora favoriter.


TOPPTIPSET:

1. Man U - Tottenham 69-22-9
I veckan blev det klart att dessa möts i ligacupfinalen, Idag gäller det FA-cupen och båda lagen har avbräck. Spurs har ligan och ligacupfinalen som prioritet och Redknapp har sagt att man inte bryr sig så mycket om dagens match. Gomes, King, Bent, Jennas mfl. saknas pga skador och annat. Även Man U saknar ett par stora namn men verkar spela med ett starkt lag ändå. Jag tror på en enkel hemmaseger och singlar.

2. Chelsea - Ipswich 82-13-5
Chelsea hade problem i förra rundan mot Souhtend och möter nu ett Ipswich som har självförtroende efter ett par bra matcher på slutet, bl.a. 4-1 senast borta mot Crystal P. Chelsea saknar Terry och en del andra men ska ändå vara för starka. Jag tycker dock att de är för stora favoriter och kryssgarderar denna match som jag tror blir målrik.

3. Hull - Millwall 59-27-14
En svårbedömd match där Hull ska vinna men Millwall har bara en förlust sedan 1/11 och gardering kommer snabbt med. Även fast Hull har ganska starkt lag så finns chansen till skräll och Millwall till 14% är mycket intressant. Helgardering.

4. Portsmouth - Swansea 52-29-19
Här lockar Pompey inte ett dugg. Förutom vinsten i omspelet mot Bristol C i förra rundan (en vinst de inte var värda) så har man bara en vinst i en betydelselös UEFA-cupmatch sedan slutet av november. Idag saknas bl.a Kranjcar. Swansea har 11 raka utan förlust och satsar på denna match och blir mitt förstaval här. Eftersom de kryssar väldigt ofta så halvgarderar jag X2.

5. Sunderland - Blackburn 37-32-31
Öppet och ovisst. Helgardering ett måste!

6. Torquay - Coventry 21-29-50
Torquay är normalt chanslösa och vill man singla Coventry så är det inget dumt val. De saknar dock ett par spelare och hemma kanske Torquay kan skrälla till sig ett kryss. Jag har en bättre singelidé och spelar X2 här.

7. West Brom - Burnley 52-28-20
WB har form. 1 förlust på senaste 5 och enkla segrar över Boro och Posh i de två senaste. En del frånvarande idag pga skador mm men mot ett formsvagt Burnley vinner man ändå utan problem. Burmley må ha varit nära att vända mot Spuirs i ligacupen men det beror mer på Spurs än på Burnley. Förutom den vinsten och den tursamma förlängningsvinsten i förra rundan av FA-cupen så har man 5 raka utan vinst och jag tror laget får svårt enormt svårt idag och singlar WBA.

8. Wolves - Middlesboro 45-30-25
Här skulle jag vilja helgardera men med bara en halvgardering kvar så kan jag inte det. I förra omgången hade nog Wolves åkt ur om matchen inte blev inställd. Då ställde Wolves över större delen av startelvan då ligan prioriteras rejält. Brum hade ett bra lag till den inställda matchen men hamnade lite ur form och ställde upp med svagare lag i omspelet. Idag vilas återigen många spelare i Wolves och jag går emot dem. Matchen på tisdag mot Reading prioriteras och Reading är ute ur cupen och får en vilohelg, därför ställer Wolves över folk.
Boros form är inte bra. Förutom vinsten i förra omgången så är man utan seger sedan 9/11. Man går för seger idag och spelar med ett starkt lag. Jag tror man lyckas mot ett Wolves som egentligen inte vill spela cupen. X2 räcker långt.


Systemet (144 rader)
1
1X
1X2
X2
1X2
X2
1
X2




Hästspel:
Senaste resultat: 4:a
Satta spel 4/17 (totalodds: 11,91)

Lördagens spel: Cheltenham 3.10 - Walkon


Hundspel:Gårdagens resultat: 5:a
Satta spel: 7/19 (totalodds: 16,65)

Lördagens spel: Wimbledon 9.00 - 5- turnonthelight



Man U - Spurs 1(-1)
Se i tipset ovan. Spurs ställer över de bästa och Man u vinner med ett par mål till 2,00.

West Brom - Burnley 1
Se ovan. WB bra vinnare till ca 1,75 i odds.

Leeds - Peterboro 2
Leeds överskattas fortfarande på sitt nman. Man spelar inte bra just nu och har bara 2 segrar på de 9 senaste. Posh spelar bra och krigar om en direktuppflyttningsplats till Championship, även fast man är nykomlingar). I ligan har man 1 förlust på de 22 senaste (borta mot serieledande Leicester). Intressant att notera är att Leeds inte slagit något av lagen som ligger topp 5 just nu, så man är inte bättre än ligaplaceringen. Jag tror Posh vinner (vilket man även gjorde hemma) till fina 3,20

Inga kommentarer: