25 januari 2009

Sista grundspelsmatchen i Australien

Nära skjuter ingen hare. Men det var nära igår. Topptipset missades pga Burnleys mål i sista minuten, vilket även förstörde det vinnarspelet.
Man U spelade bra i första men ville inte sedan och i slutändan kunde det mycket väl blivit 2-2 t.o.m. då Spurs borde haft straff. Posh förlorade men gjorde ändå en bra match enl. uppgifter.

Swansea och Boro var två bra vinnare på topptipset.


Jag återkommer med topptips mm senare och tippar nu bara en match i Australien


Central Coast - Adelaide 2
Tack vare helgens övriga resultat så är CC klara som 4:a och sista slutspelslag. Man har inget att spela för och tur är det då man har många spelare borta, bl.a. är en av lagets viktigaste avstängd här och i första slutspelsmatchen. Man läcker bakåt för tillfället med 7 insläppta på de 2 senaste.
Adelaide behöver vinna för att komma sämst 2:A och man behöver vinna med 2 mål eller mer för att vinna serien, vilket är enormt viktigt sett till hur slutspelet spelas. Och vinna ska man göra. CC:s spelar inte bra just nu och alla spelare som är borta gör att de är nöjda med att ha nått slutspelet. De kan inte klättra utan siktar på nästa veckas match istället. Man vann senast hemma mot Adelaide i november men var då i bättre form än nu. Jag tror mycket på Adelaide till 2,10 eller mer.



Intressant från Australien är att man nästa år utökar serien till 10 lag med de två Queenslandlagen Gold coast United och North Queensland Fury. Det sistnämnda laget kommer med största sannolikhet att värva Robbie Fowler, som just nu är klubblös. 33 år gammal kan han göra samma succé i Australien som Dwight Yorke gjorde för något år sedan.
Gold coast kan mycket väl komma att ha brassarna Rivaldo och Roberto Carlos i truppen som båda vill avsluta sin karriär i Australien.

Inga kommentarer: