17 februari 2007

Lördagshundar inkl. MAXSPEL

Idag är det finfina BAGS-tävlingar på Crayford med semifinalerna i Ladbrokes Gold Jacket som höjdpunkterna. Faktum är att denna dag nog är en av de bästa BAGS-dagarna på hela året.

BAGS betyder Bookmakers Afternoon Greyhound Service. Det är alltså hundloppen på eftermiddagarna. Oftast klart sämre än kvällsloppen och med mindre vinstpengar. Finns egentligen bara till för att bookies ska ha spelobjekt på dagtid. Ibland finns även uttrycket BEGS, det är vissa bookies namn på de tävlingar som startar senare på eftermiddagen och avslutas framåt tidig kväll. E i BEGS står då för Evening.

Jag har hittat 4 riktigt bra spel idag. oddsen är från Ladbrokes som har odds på alla Open races på Crayford idag just för att de sponsrar loppen. Övriga bookies kan ha förtidsodds på vissa lopp. Kolla och jämför priser.


Crayford 11.37 1- Drumragh Emms
4 raka segrar, varav 3 här och över denna distans. I alla segrar har det funnits med åtminstone en hund som är bättre än alla de hon möter idag. Imponerade senast efter ledning hela vägen. Fick då en tid som ingen av de andra varit i närheten av ens under trials. Vinst maskin som vunnit 43% av sina 52 lopp. Det är starkt. Älskar boxen och är grymt snabb ut. 1,80 är bra och detta bör bli enkel seger.

Crayford 11.51 6- Zattah pips
Första Golden Jacket semin. ZP comenbackade näst senast efter ett halvårs frånvaro. vann då och vann även loppet efter, båda här på Crayford över den här långa distanen (714 meter). Alla de här hundarna sprang här 12/2 och ZP hade klart bästa tien den dagen av dessa. förutom 2:an så hade alla tider som var ungefär halvskunden eller mer sämre än ZP. Hon var ingen större stjärna innan vilan men det hon visat i de två senaste gör att man inte kan frångå ett spel på henne idag. Är inte snabb ut och hamnar ofta i strul nånstans på vägen men är så stark och snabb på slutet att hon bör komma bakifrån och vinna på upploppet som i de senaste loppen. 2,75 är iaf värt en liten peng.


Crayford 12.57 5- Taipan
Taipan var mitt spel på gr3 i tisdags, som ni kanske minns. Idag går han ut mot lättare hundar. Vann Chief Ramsbottom Hurdle Trophy (som detta är ett försök till) ifjol och krossade då allt motstånd. Taipan älskar Crayford och har 5 vinster på 6 starter. Som vi såg i tisdags så är Taipan både en smart hund och en hund som är extremt vass från sista 2 böj in i mål. Idag får vi 2,62 på taipan och det är IMO för högt. Just pga oddset blir detta ett MAXSPEL!!


Crayford 1.27 6- Swift Maggie
Dagens sista försök i Golden jacket och den jag tror vinner årets final dyker upp här. 6- Swift Maggie förlorade senast mot Zattah pips, som jag tippade tidigare men SM är orutinerad på Crayford. Bara två starter, i den första missade hon starten helt och senast syntes det att hon klarar bannan bättre. Idag är det dags för första segern på Crayford för henne. Har 46% vinster i sina lopp och är klart bättre än dagens motstånd. Normalt sett mycket snabb ut och ska byga upp en tillräckligt stor ledning för att hålla undan till 1,80.

Inga kommentarer: