19 januari 2007

Fotboll på fredagen

Melbourne verkar förlora borta mot Newcastle. 4 min in i andra halvlek gjorde Newcastle 2-0 och minuten efter kom 3-0. Matchen slutade 4-0. Första halvlek var jämn. Newcastle ledde 1-0 efter slarv i Melbourneförsvaret. Bakåt har Ante Covc (fd Bajen) och stolpen räddat Newcastle. I andra halvlek har Newcastle kommit ut med enorm frenesi och allt talar nu för att Newcastle är i slutspel.
Detta innebär att Sydney bara behöver oavgjort mot Queensland för att nå slutspel och Queensland måste vinna och då spela ut Sydney från slutspelet. Detta gör att risken för kryss ökar något i den matchen och den är lite mer svårtippad. Sydney lär inte försöka gå på för hårt för vinst dock då ett baklängesmål kan förstöra hela säsongen. Fortfarande är Queensland spelet i den matchen men pga den match som spelas nu så kan oddsen komma att ändras och vi får se om det finns värde i något odds då de släpps igen.
Apropå Ante Covic så har han spelat så bra i Newcastle att man nu räknar med att han har chans att bli förstekeeper i landslaget.

Melbourne hade bästa möjliga startelva idag (förutom en spelare som ställdes över pga att han är en varning från avstängning). Så man blir ju lite fundersam på inställningen, man har nu 1 poäng på senaste 3 matcherna inför slutspelet. Nu möter man 2:an i serien (just nu Adelaide) i två matcher hemma och borta. Vinnaren där går direkt till final. Förloraren möter vinnaren i mötet mellan 3:an och 4:an i grundserien (som möts i dubbelmöten) för att spela om andra finalplatsen. Efter de övriga matcherna i helgen så ska jag sätta mig och analysera slutspelet. Efter dagens match känns det mer öppet.
----------------------------------------------------------------------

Jag har ett fotbollstips till ikväll också. Jag har hittat det i högsta ligan i Wales och eftersom jag inte har 100% koll där så rekommenderas bara ett litet spel.

Port Talbot - Haverfordwest 1
Port Talbot gjorde i veckan en kanonmatch då man slog ut Swansea från Walesiska cupen efter förlängning. Swansea spelar ju i engelska ligan och brukar satsa på cupen för att på så sätt få kvala till UEFA-cupen. Även om Swansea inte hade starkaste laget så hade man iaf ett riktigt bra lag som borde slå ett lag från Walesiska ligan. Men Port Talbot gjorde en bra match och kommer med bra självförtroende in till denna match. Man har vunnit 6 av 10 hemmamatcher i år och 10 av 16 matcher inkl. cuperna. Man har bara en förlust på senaste 10 matcherna.
Haverdfordwest har bara två bortasegrar under säsongen och man läcker betänkligt bakåt emellanåt och har släppt in många mål även då man själva gjort ett par. I ligan förlorad eman hemma mot Port Talbot med 1-2, i ena cupen så möttes man här och då vann Port Talbot med 3-1. Man ligger 6 poäng efter Port Talbot i ligan men har spelat två matcher mer.
Mycket talar för hemmaseger. Port Talbot är det bättre laget, PT har självförtroende efter cupmatchen i veckan, PT är hemmastarka och Haverdfordwest är bortasvaga.
Odds finns runt 1,75 och det känns som ett bra odds

Inga kommentarer: