18 januari 2007

Hundsuccé och A-leaguetips

Jag hoppas ni var med på dagens hundar. 4 vinnare på 5 tips. En hundring på varje gav en vinst på 700:-! En hund kvar i kväll och så Maxspelet imorgon.


Nu har jag kollat en hel del på A-league och rekat fredags- och lördagsmatcherna.

Sista omgången i A-league i Australien spelas i helgen. Trots att det är sista omgången och många lag har saker att spela för så spelas matcherna under 3 olika dagar, detta bl.a. pga TV-sändningar.
Första matchen spelas på fredag morgon svensk tid och utgången där kan komma att ändra spelvärdet i andra matcher.


Newcastle – Melbourne 2
Newcastle behöver poäng. En vinst garanterar dem en plats i slutspelet, ett oavgjort resultat gör att de måste hoppas på att Sydney slår Queensland på lördagen. Melbourne å sin sida har redan vunnit grundserien. Men slutspelet börjar nästa helg och laget måste skärpa till sitt spel som varit dåligt de senaste veckorna.
Newcastle har inga större bekymmer och får bl.a. tillbaka viktige Paul Okon efter skada. Melbourne tippades inte bry sig om denna match för att ev. få ut Sydney från slutspelet. Nu verkar man dock ha insett att man måste få igång laget igen och ställer upp med nästan bästa laget. De enda som står över är, förutom de med skador, de som är ett kort från avstängning. Man sparar dem till första slutspelsmatchen för att vinna den och nå finalen direkt. Man har tagit det extremt lugnt med träningen i veckan för att inte få nya skador.
Newcastle har blivit för stora favoriter här. Motivation slår inte alltid klass. Melbourne verkar satsa på denna match och man är klassen bättre än Newcastle. Newcastle kan vara nöjda med kryss men riskerar då att både missa slutspelet samt att deras ev. motståndare i första slutspelsrundan, Sydney, kan vila ett par spelare i lördagens match. Det finns odds en bit över 3,00 på 2:an (Expekt t.ex. har 3,25) och det är bra. Ni försiktiga spelare kan spela X2 alt. +1 till Melbourne.


Queensland – Sydney 1
Om Newcastle förlorade så har dessa lag enbart andraplatsen att spela för, den är dock ganska viktig. Om Newcastle tog 1 poäng så är Sydney klara medan Queensland måste ta en pinne. Vann Newcastle så åker ett av dessa lag bort från slutspelet och Queensland måste vinna för att komma topp 4.
Sydney har stora bekymmer. Man åker upp till Brisbane med enbart 14 man. Det är varmt i Australien för tillfället med temperaturer över 30 grader och bytesmöjligheterna måste vara många om man ska orka. Jag utgår ifrån en Melbournevinst på fredagen då jag gör denna rek. Om så sker så kämpar dessa lag om andraplatsen, vilket kan vara förgäves då Adelaide bör ha överkomplig match på söndagen. Därför kan Sydney komma att spela försiktigt för att ställa in sig på första slutspelsmatchen istället.
Queensland känns hetare och har formen i topp med segrar mot de två topplagen i sina senaste matcher. Sydneys form har dalat något och jag tror man får svårt här. Flera bookies, bl.a. Centrebet, har 2,30 på hemmaseger. Det känns helt klart spelvärt.

Inga kommentarer: